Вчені провели дослідження, у результаті якого встановили, що регулярне вживання кави може впливати на ризик розвитку діабету.

У дослідженні взяли участь 4 522 жінки, які мали в анамнезі гестаційний цукровий діабет. Експеримент проводили з 1991 по 2017 роки, перевіряючи пацієнток кожні два-чотири роки, щоб відзначити різні фактори: щоденні звички, дієта,  споживання кави з кофеїном і без нього, демографічні показники та захворювання. Також додатково  взяли кров в учасників, які не мали діабету в період між 2012-2014 роками, і проаналізували на біомаркері метаболізм глюкози.

Фахівці з’ясували,  у 979 учасників розвинувся діабет 2 типу. Результати також показали, що регулярне вживання кави з кофеїном пов’язане зі зниженим ризиком діабету 2 типу.

В результатах дослідження сказано:

Активним інгредієнтом кави є кофеїн, стимулятор, який може допомогти знизити рівень цукру в крові. Це пояснюється тим, що кофеїн блокує рецептори аденозину в мозку, що знижує рівень інсуліну та збільшує засвоєння глюкози

Дослідники заявили, споживання кави було пов’язане з покращеним метаболізмом, а тому  вживання кави може знизити ризик розвитку діабету 2 типу, допомагаючи підтримувати здорову вагу та рівень артеріального тиску.

Вживання кофеїну в помірних кількостях — від однієї до трьох чашок на день — може бути корисним для мозку, серця та інших органів

Источник: Новости Ю Info

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.