На полицях супермаркетів можна побачити коров’яче, соєве, мигдалеве та інші види молока. Інколи задумуєшся, а яка різниця між жирним, знежиреним та нежирним і що таке лактозне і нелактозне. Головний лікар країни Євген Комаровський відповів на усі ці питання нас своїй сторінці в Фейсбук.

Різниця між лактазою та лактазою

За словами фахівця, це два різних ферменти, які підтримують існування одне одного в організмі людини.

 Лактаза розщеплює лактозу, і найактивніше це відбувається у маленьких дітей. Оскільки під час споживання молока матері, в їхніх організмах є великий вміст лактози

У людей похилого віку лактоза перетравлюється гірше через відсутність такої потреби. Тому і виник попит на безлактозне молоко.

Яке молоко варто обирати

Євген Комаровський розповідає, що є три види молока: коров’яче, козине та овече. Але вони  не мають великої різниці в жирності: не більше 7-8% кожне.

Коли стоїть вибір між нежирним і знежиреним молочним продуктом, не можна плутати ці два поняття. Нежирне молоко має меншу кількість жиру в той час, як у знежиреному він повністю відсутній

Експерт наголошує,  жир із молочних продуктів корисний і потрібний для організму, тому не слід його уникати.

 Якщо ви любите хороше вершкове масло, вам абсолютно не потрібно відмовлятися від нього через те, що хтось про це сказав

Незважаючи на те, що занадто велика кількість спожитих жирів розчиняє всі вітаміни, вони є незамінним і  потужним джерелом енергії в тілі.

Те саме стосується дітей. Усі розмови про обмеження жирів і жирності загалом мають відношення лише до дорослих. Якщо дитина хоче жирного молока, нехай п’є його

Добова норма вживання молока 

Лікар Комаровський  назвав допустиму норму вживання:

Не слід споживати понад 20 грамів тваринного жиру на добу. Збільшена кількість підвищує ризик різноманітних захворювань: цукрового діабету, серцево-судинних тощо

Источник: Новости Ю Info

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.