Бажання перекусити чимось солоденьким свідчить або про реальне почуття голоду, або бажання “заїсти” стрес. Однак відразу ж вистачати цукерки та печиво не варто.

Впоратися з потягом до солодкого допоможуть овочі та зернові, розповіла ендокринолог Ганна Куликова. Важливо не робити надто великих перерв у прийомах їжі: проміжок у три-чотири години оптимальний. Як перекушування можна використовувати фрукти або молочні продукти.

Насолоди небезпечні тим, що вони є швидкими джерелами енергії, але при цьому практично не містять корисних речовин. Після такого перекушування обсяг глюкози, що надійшла, швидко переробляється організмом і апетит повертається.

Фахівці вважають, що безпечна кількість солодощів для здорової людини не перевищує 5-10 відсотків загальної добової калорійності раціону. І важливо зрозуміти, чому вам хочеться солодкого: якщо це бажання заїсти стрес перед відходом на зненавиджену роботу, то з цим потрібно боротися. Перемогти звички харчової поведінки, що вже склалися, не так просто.

storinka.com.ua

Источник: Новости Ю Info

Добавить комментарий